Natural Selections importerer økologisk og biodynamisk sertifisert vin. Vi samarbeider med små familiehus i Europa.

Slik bedrer Natural Selections det norske vinmarkedet

90 % av vin som selges i Norge, koster under 150 kr. Samtidig lages 95 % av den samme vinen på store fabrikker uten kvalitetsfilosofisk forankring, enkelt sagt industriell vin. Slik trenger det ikke være. Natural Selections mener at norske vindrikkere fortjener bedre. Rimelig vin kan nemlig enkelt lages på samme måte som dyr vin, uten tilsetninger av annet enn litt sulfitt. For å få til dette, kreves en samvittighetsfull vinbonde med en god porsjon tålmodighet.

SAMVITTIGHET

Bonden må være samvittighetsfull nok til å legge ned den innsatsen som kreves for å få sunne druer. Det er en ressurskrevende jobb i vinmarken med tilhørende kostbar sortering, men når vinmarkene er fulle av liv og druene sunne er det bare å vente på spontanfermenteringen, som gir den mest komplekse vinen. Dette er arbeid som aldri gjøres for å maksimere profitt.

 

Samvittighet er derfor avgjørende.

TÅLMODIGHET

Bonden må også være tålmodig. Naturlig gjæring tar tid, og vinen må få ligge på tank/fat til den er naturlig klaret og har felt ut stoffer som ellers må fjernes med tilsetninger. Det å tappe kvalitetsvin er et valg, siden det betyr at du ikke kan la deg styre av markedets (gjerne det amerikanske) ønske om å få vinen ut så raskt som mulig.

 

Tålmodighet er derfor avgjørende.

DET BESTE FOR MILJØ OG MARKED

Natural Selections håndplukker samarbeidspartnere som er store nok til at vinene kan være tilgjengelige i et visst omfang, og små nok til at vi har den ukentlige kommunikasjonen som skal til for å sikre kvaliteten i hele prosessen fra drue til hylle.

 

Resultatet er at du får økologisk vin til en rimelig penge, laget etter samme prinsipper som dyr vin - uten tilsetninger, til beste for det lokale miljøet til vinbonden, og til beste for det norske vinmarkedet.

Fra en av våre produsenters vinmarker.